Een harde deadline, SEO, dead links, 404-meldingen, de risico’s van een migratieproject geven een boel stress. Contentmigratie gaat om goed projectmanagement. Wie een strak plan heeft, hoeft niet wakker te liggen.
Google beoordeelt je website namens je bezoekers op kwaliteit. Een content audit brengt in kaart welke content in de vuilnisbak kan, welke content verbeterd moet worden en welke content moet blijven om die kwaliteit leveren.
Op basis van de content audit in stap 1 maak je een compleet overzicht van de wensen en eisen van alle betrokkenen: content, development, design en stakeholders. Denk aan functionaliteiten, toegankelijkheid, merkidentiteit of de koppeling met een CRM-systeem.
Hoeveel uren hebben developers nodig om het CMS te implementeren en functionaliteiten te (ver)bouwen? Hoeveel tijd kost het een redacteur om een pagina te bouwen en content over te zetten? Hoeveel tijd heeft design nodig om het CMS aan te passen naar je huisstijl?
Je weet nu wat er moet gebeuren en hoeveel tijd dat kost. Tijd om keuzes te maken en prioriteiten stellen want je wilt een realistische planning, waar het team zich aan kan houden. Ook het budget speelt een belangrijke rol bij het stellen van prioriteiten.
Door een paar pagina’s te migreren, test je of je planning klopt. Klopt de uren-inschatting? Loopt de multidisciplinaire samenwerking soepel en efficiënt genoeg? of moeten mensen op elkaar wachten? Na de evaluatie stel je waar nodig je migratieplan bij.
Crossphase heeft ruim 13 jaar ervaring met contentmigratie. Jaren waarin we honderden, vaak complexe websites van grote merken succesvol van A naar B verhuisden. Onze contentmanagers en projectleiders helpen je graag bij: